-
Kokosowa pianka
16 marca 2025
Kuchnia
-
Od ostatniego wpisu upłynęło sporo czasu…
Nie wiem czy bardziej brakowało mi motywacji czy odwagi, aby powrócić do pisania.
W każdym razie, z lekką obawą spróbuję wrócić.
Zacznijmy od małej przyjemności.
Ostatnio eksperymentuję z nowymi przepisami, modyfikując je na własne potrzeby.
Pomysł na kokosową piankę prześladował mnie, kusząc obietnicą lekkiego i nieskomplikowanego deseru.
Puszysta, delikatna, mięciutka i intensywnie kokosowa.
Jej wykonanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil.
Najważniejsze, aby uzyskać odpowiednią konsystencję pianki.
Pychota!
Składniki:
- dwie kokosowe galaretki (kupiłam w Dino)
- 200ml gorącej wody
- garść kokosowych wiórek (do posypania wierzchu pianki).
Przygotowanie:
W wysokim naczyniu ubij na puszystą pianę dwie galaretki zalane 200ml gorącej wody.
Przelej do formy. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Piankę w docelowej formie wstaw na kilka godzin do lodówki.
li_lia
W październiku 2010r. zostałam mamą. Od tamtej pory godzę domowe i macierzyńskie obowiązki ze swoją pasją- pisaniem. Klawiatura jest moją najlepszą przyjaciółką. Piszę, ponieważ czuję potrzebę okiełznania myśli za pomocą liter.
Najnowsze komentarze
EWELINA: ŚWIETNY POMYSŁ. DZEKI ZA »
Natalia: chciałabym kupić są »
Barbara: Witam serdecznie »
li_lia: Dzień dobry. Niestety »